خدمات ميهمان نوازي قلب فعاليت گردشگري محسوب مي شود چرا كه از يك سو اشتغال و درآمد مستقيم از گردشگري را براي ميزبان رقم مي زند و در ديگر سو در برآورد نيازها و خواست هاي گردشگران يكي از عوامل اصلي شكل دادن به يك تجربه خوب گردشگري است. از جمله خدمات موجود در بخش مهمان نوازي بخش غذا و نوشيدني مي باشد. اين بخش از خدمات مهمان نوازي چنان اهميتي دارد كه در اين زمينه متخصصان و كارشناسان بسياري مشغول فعاليت و بهبود كيفيت و كميت خدمات پذيرايي هستند. از انجا اداب پذيرايي از مهمان از كشوري به كشور ديگر متفاوت است ريشه گونه هاي مختلف پذيرايي از آنجا ناشي مي شود ولي در يك كليت معنايي مي توان به گونه هاي از پذيرايي در بخش مهمان نوازي گردشگري كه جنبه بين المللي دارد به صورت زير اشاره كرد:
پذيرايي به شيوه انگليسي : در اين گونه پذيرايي ، خدمتكار وظيفه پذيرايي از مهمان را در كنار ميز بر عهده دارد. خدمتكار دور ميز مي چرخد و غذاها و نوشيدني را به مهمان مي دهد. در اين بين نقش خدمتكار در شكل دادن به يك تجربه پذيرايي خوب بسيار اهميت دارد.
پذيرايي فرانسوي : در اين شيوه امكان پذيرايي مهمان تا سه نفر از خود وجود داشته و ظرف غذا و نوشيدني روي ميز چيده مي شود تا خود مهمان با توجه به علايق خود به انتخاب غذاها و اشاميدني موجود در ميز بپردازد يا به عبارت ديگر از خود پذيرايي كند.در مراسم هاي بزرگتر ، براي ميزهاي 4 نفره يا بيشتر از دورچين غذا استفاده شده و خدمتكار بشقاب هاي غذاهاي دور چين شده را مي آورد . بشقابها را روي ميز مهمان ها چيده و سپس غذا رابه مهمان ها مي دهد تا از خودشان پذيرايي كنند .
پذيرايي روسي : در اين گونه پذيرايي ، غذاها و مخلفات آنها به صورت بسيار زيبا تزئين شده و در بوفه قابل رويت است غذا در ظروف چيده مي شود و به مهمان ها انتقال داده شده تا از خودشان پذيرايي كنند. آنچه مي تواند منشا اين گونه پذيرايي محسوب شود را در پخت و پز يك جاي گوشت ماهيچه در حجم زياد، پرنده به صورت كامل و همينطور ماهي دانست. به همين تريب اگر به بازار گردي كرده باشيد در همين شهر فرهاي بزرگي را در بيرون مغازه مشاهده مي كنيد كه در حال پخت كباب ، مرغ يا.... در حال گردش روي شعله است.
پذيرايي آمريكايي : يك شكل پذيرايي كه خدمتكار غذا را از آشپزخانه در ظروف مختلف داخل سيني به ميز انتقال داده و سيني را روي ميز مهمان مي گذارد. اين گونه اي ساده از پذيرايي است كه در بيشتر مواقع قابل مشاهده است بخصوص اگر اهل اقامت در هتل هاي چند ستاره باشيد حتمن با اين نوع پذيرايي برخورد داشته ايد.شكل بسيار ساده آن سرو ساندويج در داخل يك سيني پلاستيكي است كه اين يكي را حتمن تجربه كرده ايد مخصوص ساندويج كثيف پر چرب را.
هر يك از شيوه هاي پذيرايي ياد شده مشخصات و ويژگي هاي منحصر به فرد خود را دارند به عبارت ديگر هر يك داراي ريزه كاري هاي مخصوص خود هستند. جهت اطلاع از توضيحات تفصيلي در اين زمينه به سايت ها مرتبط مراجعه كنيد.